Lees het laatste nieuws over de wedstrijd en evenementen Ameland Adventurerun 2018
Adventurerun 2018: Lees meer over de wedstrijd

15e editie van de Ameland Adventurerun op zaterdag 15 december

Welkom bij deze feestelijke editie van de avontuurlijke loop tussen Wad en Noordzee midden in de advent periode.
Hierbij sturen we jou als deelnemer de laatste informatie rondom het loopevenement dat bekend staat om zijn aantrekkelijke sportbeleving voor alle leeftijden en niveaus. Veel succes met de laatste voorbereidingen en tot volgende week aan de start op Ameland.

Programma en parcours

Het complete programma voor het Adventurerun-weekeinde is te bekijken op de website. Zoals eerder is aangekondigd, is het beginstuk van de route van de halve marathon en de 10 km vernieuwd. De routes van de andere afstanden zijn in grote lijnen gelijk aan die van de voorgaande jaren.

LEES VERDER

Revitalisering centrum Nes

In de dorpskern van Nes zijn deze winter veel activiteiten m.b.t. vernieuwing en reconstructie van de openbare ruimte. Wij zullen er samen met de gemeente en uitvoerder alles aan doen om ervoor te zorgen dat de deelnemers en de toeschouwers hier zo min mogelijk hinder van ondervinden.

LEES VERDER
Adventurerun 2018: Medaille en buff muts

Medaille en buff

Alle deelnemers ontvangen na de finish een fraaie Adventurerun 2018 medaille. Met de coupon aan het startnummer kan een mooie Ameland Adventurerun herinnering in de vorm van een buff opgehaald worden achter de finish bij de toren.

15 x deelname

Doe jij voor de 15e keer mee en heb jij de Facebook-actie gemist? Laat het ons weten via een bericht aan info@adventurerun.nl. Alle jubilarissen kunnen volgend jaar gratis meedoen en ontvangen een jubileum muts.

Last-minute Eilandverhuur

Ben je nog op zoek naar leuke accommodatie op Ameland tijdens de Adventurerun? Eilandverhuur heeft een aantrekkelijke last-minute actie. Ben je al voorzien? Dan kan je de code alvast voor volgend jaar gebruiken.

LEES VERDER
Adventurerun 2018: Runners in het veld

Locatie en informatie

De routing in Nes, de verschillende locaties en de aanwezige voorzieningen vind je in de Wedstrijdinformatie. De start- en finishlocatie is in het centrum van Nes op de Reeweg. Graag de borden en/ of de aanwijzingen van de vrijwilligers volgen voor de juiste route voor, tijdens en na de Adventurerun.

LEES VERDER

Deelnemers

Kijk voor de indeling van de startnummers van de verschillende startseries op de website van de Ameland Adventurerun. Het startveld van onze hoofdafstand, de halve marathon, kent met name door inspanningen van topveld coördinator, Erik Negerman, wederom een sterk deelnemersveld.

LEES VERDER

Respecteer de Natuur

Tijdens de Adventurerun loop je in de prachtige en unieke natuur van het waddengebied. De goede samenwerking met de verschillende terreinbeheerders op het eiland maakt dit mogelijk. Ons verzoek is om hier met respect mee om te gaan. Gooi je afval niet zomaar weg!

LEES VERDER

Shirts en startnummers

Afgelopen week zijn de bestelde shirts en de deelnamepakketten met startnummer en bootkaartje verstuurd naar de deelnemers. Heb je nog niets ontvangen of mis je bepaalde zaken? Neem dan contact op met de organisatie.


Wedstrijdsecretariaat

Het wedstrijdsecretariaat is gevestigd in de sporthal van Nes en is op vrijdag van 18.30-21.00 uur en op zaterdag vanaf 9.30 uur geopend. Na-inschrijving op Ameland is niet mogelijk. Wijzigingen m.b.t. de inschrijving kunnen tot uiterlijk 14 december worden doorgegeven via email.


Extra boten

De eerste boot op zaterdag 15 december naar Ameland gaat dit jaar weer om 8.30 uur. Om de grote drukte op de 9.30 uur boot te vermijden is dit een mooi alternatief. Ook in de avond gaat er een extra boot om 20.00 uur naar Holwerd. De extra boten geven je een prachtige mogelijkheid om de hele dag volop te genieten van alle activiteiten op het eiland.


Parkeren in Holwerd

Het is mogelijk dat het parkeerterrein P1 op de pier in Holwerd vol zal zijn gedurende de ochtend van 15 december. Dit wordt vroegtijdig aangegeven op de route naar de boot (rood kruis P1). Parkeren is dan mogelijk bij Holwerd Ameland Carpark. Vervoer vanaf Carpark naar de boot is geregeld.


Verzorging

Bij de 10 en 21 km zijn er onderweg verzorgingsposten ingericht met sportdrank, water, thee en fruit.
Na de finish is voor alle afstanden verzorging op Torenhoogte met o.a. koude en warme dranken, fruit en koek.


Startvakken en tijdslimiet

Voor het opstellen in de startvakken willen wij vragen om de borden en de aanwijzingen te volgen in het centrum van Nes. Het parcours wordt tot 16.30 uur vrijgehouden. Om 16:00 uur moet het 18 km punt in Buren zijn gepasseerd en de finish sluit om 16.20 uur.

Adventurerun 2018: Afterparty

Kerkplein voor hardloopkoopjes

Hoofdsponsor Running Center Leeuwarden staat weer met een stand met aantrekkelijke hardloopkoopjes op het Kerkplein op 15 december! Ook op het plein de mensen van CamelBak en Altitude met aantrekkelijke aanbiedingen. Neem de flyer uit je deelnamepakket mee en maak gebruik van de aantrekkelijke korting.

LEES VERDER

Adventurerun Finishfeestje

Op het Kerkplein vieren wij na afloop van de prijsuitreikingen het Adventurerun Finish Feestje. Een DJ, sfeervolle muziek, oliebollen, glühwein, warme chocolademelk en een grote Smoker BBQ voor heerlijke gerechten zijn de ingrediënten voor het nagenieten van de 15e Adventurerun. De laatste boot gaat om 20 uur!!


Pasta en party

Onze sponsoren Van Heeckeren Grandcafé, WestCord Hotel Noordsee, Hotel Van Heeckeren en restaurant De Piraat doen er alles aan om voor, tijdens en na de loop de deelnemers goed te bedienen. Je kan op 14 en 15 december kiezen uit pasta- en boerenkool en voor de after-party op zaterdagavond.

LEES VERDER
Volg Ameland Adventurerun op Twitter
Volg Ameland Adventurerun op Facebook
Email Ameland Adventurerun
Sponsors
Running Center logoEilandverhuur logoVan Heeckeren logoRabobank logo
Wagenborg Passagiersdiensten logoGatorade logoKoudijs Ameland logoUnive verzekeringen logo
Suunto logoCamelBak logo

Met de inschrijving voor een van de evenementen van Sporteiland of via de websites meld je je aan voor de nieuwsbrieven van Sporteiland. Je kunt je uitschrijven of je emailadres aanpassen middels de onderstaande links.

Email aanpassen | Uitschrijven | Privacy | Contact

Ameland Adventurerun is een evenement georganiseerd door Sporteiland.

Sporteiland logo

Kastanjelaan 14
6883 HZ Velp
info@sporteiland.com
KVK 66198828

© 2018 | Alle rechten voorbehouden